Het versterkende element van CloseSure: De BI-test league

Correcte en betrouwbare data wordt steeds belangrijker in veel ICT-projecten. Hoe eerder inzicht verkregen wordt in de kwaliteit van de data, des te sneller men hierop in kan spelen. De bundeling van de twee pijlers waar CloseSure zich op richt, Business Intelligence (BI) en Testen, brengt hierin toegevoegde waarde.

De enorme groei van zowel de hoeveelheid als complexiteit van data is één van de ontwikkelingen die waarneembaar is in de wereld van IT.  Om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en voorop te blijven lopen in het toepassen van de benodigde tools en technieken die hiervoor nodig zijn, zijn er binnen CloseSure leagues opgericht. Een league richt zich op een specifiek aandachtsgebied binnen BI of Testen of een combinatie van deze twee.  Zo is er voor de toenemende vraag naar BI-Testers de BI-test league opgericht.

Maandelijks steken de BI- en test-specialisten van CloseSure de koppen bij elkaar. Stuk voor stuk gemotiveerde mensen die vanuit het westen, oosten of verre zuiden en noorden naar Veenendaal afreizen om hun kennis en ervaring te delen. In de leagues wordt op basis van Agile gewerkt, en wordt door middel van Scrum samengewerkt en resultaten opgeleverd.

Inmiddels worden de eerste resultaten zichtbaar; vanuit de league is er een workshop BI gegeven. Hierbij is onder andere de BI-architectuur toegelicht welke als basis kan dienen voor het opstellen van de juiste testscenario’s. Tevens is er een interne testomgeving ontwikkeld welke voor iedere BI-tester van CloseSure te gebruiken is om testen te ontwikkelen, ervaring op te doen of samen slimme oplossingen mee te ontwikkelen die bij onze klanten toe te passen zijn.

Daarnaast is de backlog gevuld met Epics zoals bijvoorbeeld tijdreizen in een BI-omgeving, welke testtechnieken gebruik je in welke laag van het datawarehouse en wat is de backbone van een BI-tester? Stuk voor stuk onderwerpen waar een BI-tester, beginnend of met ervaring, direct wat aan heeft. Uiteraard worden de BI collega’s niet vergeten; zij krijgen een workshop ‘Testen voor Dummies’.

Omdat heel CloseSure intern Agile werkt, worden met regelmaat demo’s gegeven voor de overige collega’s van de diverse vestigingen.

Met deze BI-test League werken de mensen van CloseSure aan hun kennis en kunde om daarmee de klant beter van dienst te kunnen zijn. En zorgen er indirect voor dat nieuwe en junior collega’s zich kunnen specialiseren in een gebied waar steeds meer vraag naar is: BI-testen. De BI specialiteit en de test specialiteit zijn versterkende elementen geworden: de CloseSure BI-test special.

Spreekt dit je aan? CloseSure heeft vacatures voor enthousiaste mensen!

René Lak
Test Specialist

SOCIAL MEDIA

NEEM CONTACT MET ONS OP

  CloseSure Noord BV
  de Vos van Steenwijklaan 75
  7902 NP Hoogeveen
  +31 (0)88 383 01 20

  CloseSure Utrecht BV
  Landjuweel 5A-5B
  3905 PE  Veenendaal
  +31 (0)88 383 01 10

  CloseSure West BV
  Europalaan 16
  2408 BG  Alphen a/d Rijn 
  +31 (0)88 383 01 50

  CloseSure Oost BV
  Hazenweg 84
  7556 BM  Hengelo
  +31 (0)88 383 01 00

  CloseSure Zuid BV
  De Run 4312
  5503 LN  Veldhoven
  +31 (0)88 383 01 40

  CloseSure Services BV
  Hazenweg 84
  7556 BM Hengelo
  +31 (0)88 383 01 60

  (c) Copyright 2017-2022 CloseSure Nederland B.V.

  SHARE THIS!