Klantcase: CloseSure helpt klanten in tijden van Corona aan een modern datawarehouse dat klaar is voor de toekomst

Sinds een aantal weken heeft een subsidie en innovatie adviesbureau de beschikking over een modern datawarehouse dat klaar is voor de toekomst.

De informatiebehoefte binnen deze organisatie is groot. Maar er was nog geen robuust en geautomatiseerde manier om te voorzien in deze behoefte. Samen met CloseSure is de behoefte in kaart gebracht en vertaald naar een oplossingsrichting waar een team van specialisten mee aan de slag kon.

Begin oktober is dit team van consultants van CloseSure begonnen met het realiseren van de BI-omgeving. Een state-of-the-art omgeving, volledig in de cloud. Door gebruik te maken van de Scrum methodiek, ondersteund door de tooling die Azure DevOps biedt, is het datawarehouse incrementeel opgebouwd. Zo is het team in staat geweest om in te kunnen spelen op de veranderende wensen van de klant. Er wordt snel waarde aan de organisatie geleverd. En zo wordt de productiviteit van het team optimaal benut. Deze combinatie heeft ervoor gezorgd dat in korte tijd de omgeving gebruiksklaar is opgeleverd. Een knappe teamprestatie in tijden van Covid-19. Laagdrempelig zijn en korte lijnen met alle betrokkenen waren hierbij essentieel.

Danny Vrolijk (Business Controller) is blij met het resultaat: “Ik kan meer tijd besteden aan het analyseren van gegevens. We hebben enorm veel tijd gewonnen door het laden van gegevens te automatiseren. Dit gebeurde tot voor kort handmatig via allerlei ingewikkelde Excel sheets.”

De gegevens worden nu in het moderne datawarehouse geladen dat volledig schaalbaar is. Ook is het redundant opgezet. Zo is de organisatie ervan verzekerd dat ze altijd kunnen beschikken over hun gegevens.

Het team heeft hiervoor gebruik gemaakt van verschillende componenten uit Azure. Zo wordt er door middel van Azure Data Factory op geautomatiseerde wijze data uit verschillende bronsystemen (o.a. AFAS) ontsloten. Hiervoor worden de API’s van het bronsysteem via een beveiligde verbinding benaderd. Door gebruik te maken van Azure KeyVault blijven toegangsgegvens ook afgeschermd.

Met behulp van data flows van Azure Data Factory worden de gegevens ingelezen en getransformeerd naar het gewenste formaat. Deze data wordt opgeslagen in Azure SQL Database. Deze service vormt het hart van het datawarehouse en draagt zorg voor opslag van de gegevens. Dit biedt de medewerkers de mogelijkheid om gegevens om te zetten in inzichten, ongeacht hun IT-ervaring of de complexiteit van de gegevens. Door te kiezen voor volledige bronontsluiting, is het creëren van additionele rapporten nu erg eenvoudig. De krachtige rapportagemogelijkheden van Power BI komen zo volledig tot hun recht.

Naast de realisatie van het datawarehouse, heeft het team van CloseSure trainingen verzorgd. De medewerkers van de organisatie zijn nu in staat zelfstandig onderhoud te plegen aan hun datawarehouse. De medewerkers zijn getraind in zowel het ontsluiten van een extra bron als het monitoren van bestaande data flows.

Dick ter Schiphorst, consultant van CloseSure: “Dit is een heel mooi traject geweest. Ik krijg er altijd veel energie van als de oplossing een echte meerwaarde biedt aan de organisatie. Dat zie je hier ook terug. De informatie die nu inzichtelijk wordt gemaakt met de rapportages gaat deze organisatie echt vooruithelpen. Leuk om daar een bijdrage aan te leveren!”

Wilt u met CloseSure in gesprek over uw informatievoorziening? Neem dan contact op met Xander Damen. Hij helpt u graag verder. Xander is te bereiken op 06-44248696 of via e-mail op xander.damen@closesure.nl

SOCIAL MEDIA

NEEM CONTACT MET ONS OP

  CloseSure Noord BV
  de Vos van Steenwijklaan 75
  7902 NP Hoogeveen
  +31 (0)88 383 01 20

  CloseSure Utrecht BV
  Landjuweel 5A-5B
  3905 PE  Veenendaal
  +31 (0)88 383 01 10

  CloseSure West BV
  Europalaan 16
  2408 BG  Alphen a/d Rijn 
  +31 (0)88 383 01 50

  CloseSure Oost BV
  Hazenweg 84
  7556 BM  Hengelo
  +31 (0)88 383 01 00

  CloseSure Zuid BV
  De Run 4312
  5503 LN  Veldhoven
  +31 (0)88 383 01 40

  CloseSure Services BV
  Hazenweg 84
  7556 BM Hengelo
  +31 (0)88 383 01 60

  (c) Copyright 2017-2022 CloseSure Nederland B.V.

  SHARE THIS!