League of Talents, I was part of IT!

In september 2018 heb ik deel mogen uitmaken van de ‘League of Talents’ bij CloseSure. Samen met zes andere gemotiveerde collega’s werd ik gedurende de hele maand ondergedompeld in het leven van een BI-consultant. Een leerzame maar vooral leuke maand die mij en mijn collega’s de juiste bagage heeft meegegeven om als BI-consultant aan de slag te gaan.

Back to basics!

Na een eerste kennismaking op mijn eigen kantoor in Hengelo wist ik dat de aankomende maand een interessante periode ging worden. Tijdens de introductie van de ‘League’ werd ons verteld wat er allemaal ging gebeuren de aankomende weken. Van Scrum tot Datawarehousing en van SQL tot Hadoop, alles zou worden behandeld. Enigszins zenuwachtig bij het zien van sommige voor mij nog onbekende terminologieën gingen we van start. Direct merkte ik al dat bij CloseSure aandacht voor het individu, innovatie en persoonlijke ontwikkeling voorop staan. Dit nam ook direct de zenuwen weg, want alle onderwerpen die voorbijkwamen werden echt van A tot Z behandeld zodat iedereen de aan bod gekomen materie goed begreep. Onze ‘docenten’ (veelal collega’s) namen ons mee in de wereld van BI, en lieten ons op een interactieve en leerzame wijze zien hoe het werk van een BI-consultant in de praktijk eraan toe gaat. Het enthousiasme en de passie waarmee zij vertelden over hun expertise en ervaringen werkten aanstekelijk en binnen no-time hadden zij onze aandacht te pakken.

Niet alleen hard skills, maar ook soft skills.

Als BI-consultant zijn je sociale skills net zo belangrijk als je technische skills. Tijdens de gehele ‘League’ werd er dan ook op een subtiele wijze gewerkt aan het verder ontwikkelen van onze soft skills. Consultancy rollenspellen met collega’s zorgden voor leerzame en ook hilarische momenten, waarbij we op een leuke manier hebben geleerd wat ons straks in de praktijk staat te wachten. Een heuse praktijkcase liet ons ervaren hoe ‘Agile-werken’ bijdraagt aan effectiviteit, samenwerking en kennisdeling. Binnen no-time hadden wij als talenten onszelf een interessant onderwerp eigen gemaakt en stonden we voor een groep collega’s een presentatie te geven. Erg spannend, maar vooral erg gaaf! Er werd ook dagelijks teruggekeken op de dag en de behandelde onderwerpen. Hoe ging het vandaag? Hoe waren de onderwerpen? Wat kan de volgende keer beter? Alle feedback werd meegenomen om het een volgende keer nog beter te maken. Dit is eigenlijk de rode draad die door CloseSure loopt, en wat mij enthousiast maakt om te werken voor CloseSure. Samenwerking, innovatie en Agile-werken staan bij CloseSure echt centraal!

Work hard, play hard!

Pleasure is niet voor niets een van de kernwaarden van CloseSure dit wordt zeer serieus genomen! Naast al het harde werken was er meer dan voldoende aandacht en ruimte voor ontspanning en plezier. Een FIFA-competitie voor in de pauze, een avond karten met zijn allen en interessante gastsprekers over relevante onderwerpen als data science droegen sterk bij aan de fun-factor van de ‘League of Talents’!

En nu?

De maand is voorbij gevlogen. Na vier intensieve, leerzame maar vooral leuke weken zijn we alle zeven bekroond met een CloseSure oorkonde en kunnen we onszelf allemaal trots ‘CloseSureist’ noemen. Ook als groep zijn we in die 4 weken gegroeid en we hebben nog regelmatig contact met elkaar. De ‘league’ heeft ons de juiste bagage gegeven om ingezet te worden als volwaardig BI-consultant. Zelf kan ik niet wachten om mijn carrière binnen CloseSure verder uit te bouwen, en ik durf met zekerheid te zeggen dat dit ook geldt voor mijn collega’s.

Dylan Bruggeman

Dylan Bruggeman
Business Intelligence consultant
dylan.bruggeman@closesure.nl

Ben jij ook klaar voor een nieuwe stap, of ben je net afgestudeerd? CloseSure komt dan graag met jou in contact! Stuur een e-mail naar info@closesure.nl, of bel met één van onze vestigingen!

SOCIAL MEDIA

NEEM CONTACT MET ONS OP

  CloseSure Noord BV
  de Vos van Steenwijklaan 75
  7902 NP Hoogeveen
  +31 (0)88 383 01 20

  CloseSure Utrecht BV
  Landjuweel 5A-5B
  3905 PE  Veenendaal
  +31 (0)88 383 01 10

  CloseSure West BV
  Europalaan 16
  2408 BG  Alphen a/d Rijn 
  +31 (0)88 383 01 50

  CloseSure Oost BV
  Hazenweg 84
  7556 BM  Hengelo
  +31 (0)88 383 01 00

  CloseSure Zuid BV
  De Run 4312
  5503 LN  Veldhoven
  +31 (0)88 383 01 40

  CloseSure Services BV
  Hazenweg 84
  7556 BM Hengelo
  +31 (0)88 383 01 60

  (c) Copyright 2017-2022 CloseSure Nederland B.V.

  SHARE THIS!