De eerste stappen als test consultant

Aan het begin van mijn opleiding Business IT & Management wist ik al vrij snel wat ik wilde worden. Ik word tester! Als tester draag je bij aan de kwaliteitswaarborging van applicaties en de processen hieromheen. Je geeft advies over kwaliteit en houdt nauw contact met gebruikers, ontwikkelaars, ontwerpers en het management. Als tester vorm je als het ware een brug tussen de business en IT.

Vertrouwd gevoel
Nadat ik mijn opleiding Business IT & Management had afgerond, ben ik in september 2017 begonnen als junior test consultant bij CloseSure. Toen ik voor het eerst bij CloseSure kwam, voelde ik mij direct thuis! Ik hoorde er meteen bij. De informele sfeer en vrijheid bij CloseSure gaf mij een warm familiegevoel. De openheid en bereidheid van collega’s die willen helpen was voor mij doorslaggevend om voor CloseSure te kiezen. Bij CloseSure wordt naar je geluisterd en interesse getoond als individu en niet als werknemer. Dit geeft je een fijn en vertrouwd gevoel.

CloseSure staat nooit stil
CloseSure zorgt voor een op maat gemaakt opleidingsplan voor junioren waarbij kennis en zelfontwikkeling centraal staat. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan hard/soft skills. Daarnaast word je als junior gekoppeld aan een senior test consultant die je begeleidt en advies geeft. Door de open sfeer bij CloseSure kun je als junior bij alle collega’s terecht. Door initiatieven als kennissessies en intervisies wordt aandacht besteed aan opkomende technologieën als Blockchain en Artificial Intelligence. Dit zorgt voor dynamiek binnen CloseSure en werk je voor een bedrijf dat nooit stilstaat!

Is dat niet saai?
Als ik vol trots vertel dat ik als test consultant werk voor CloseSure, krijg ik de vraag: Is dat niet saai? Nee, natuurlijk niet! Geen één dag is hetzelfde. De ene dag ben ik bezig met het testen van applicaties en op zoek naar bugs, de volgende dag zit ik met de eindgebruiker om te bepalen of de applicatie aan zijn verwachtingen voldoet. Daarnaast ben je als tester onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van testcases, het uitvoeren van verschillende tests, rapporteren over de uitkomsten, het begeleiden van gebruikersacceptatie tests en het geven van demo’s. Als tester moet je dus niet alleen verstand hebben van techniek en inzicht hebben hoe applicaties werken maar ook sociaal sterk in je schoenen staan. Als tester is je werk dus heel variërend!

Op dit moment ben ik ingezet bij een leasemaatschappij waar ik werkzaam ben als test support specialist. Ik test onder andere wijzigingen aan verschillende applicaties en omgevingen, stel test gevallen op, rapporteer over bugs en errors, begeleid de gebruikersacceptatie tests en houd de bevindingsadministratie bij. Wat ik ook fijn vind is de korte reistijd die ik heb, waar CloseSure uiteraard rekening mee houdt.

Ben jij net afgestudeerd en wil jij tester worden? Aarzel niet en neem contact op met CloseSure! Je kunt een e-mail sturen naar: info@CloseSure.nl

Suleyman Oguz
Test Consultant
Suleyman.Oguz@closesure.nl

SOCIAL MEDIA

NEEM CONTACT MET ONS OP

  CloseSure Noord BV
  de Vos van Steenwijklaan 75
  7902 NP Hoogeveen
  +31 (0)88 383 01 20

  CloseSure Utrecht BV
  Landjuweel 5A-5B
  3905 PE  Veenendaal
  +31 (0)88 383 01 10

  CloseSure West BV
  Europalaan 16
  2408 BG  Alphen a/d Rijn 
  +31 (0)88 383 01 50

  CloseSure Oost BV
  Hazenweg 84
  7556 BM  Hengelo
  +31 (0)88 383 01 00

  CloseSure Zuid BV
  De Run 4312
  5503 LN  Veldhoven
  +31 (0)88 383 01 40

  CloseSure Services BV
  Hazenweg 84
  7556 BM Hengelo
  +31 (0)88 383 01 60

  (c) Copyright 2017-2022 CloseSure Nederland B.V.

  SHARE THIS!