Twentenaar Norbert keerde terug naar zijn ‘nest’

7 sep, 2021

Norbert Kerkdijk, Test Consultant bij CloseSure heeft jarenlang buiten de regio gewerkt en gewoond. Maar nu hij terug is in Twente, is hij qua carrière en qua woonplaats, pas écht waar hij zijn wil. Zichzelf kunnen ontwikkelen, een fijne werksfeer en door dichtbij huis te werken de tijd hebben om een familieman te zijn: voor hem is er geen fijner leven denkbaar.

Veertig is hij nu én vader. “Zo mooi dat de kinderen op de oprit staan als je thuiskomt van je werk en je meteen leuke dingen met ze kunt gaan doen.” Hij had er een hele tijd een hard hoofd in dat hij ooit zijn vak als Software Tester zou kunnen uitoefenen op de plek waar hij het liefste is. Jarenlang reisde hij voor diverse opdrachten voor zijn werk naar het westen van het land. “Mijn vader was chauffeur en dus was het voor mij geen probleem om een uurtje heen en een uurtje terug te rijden. Kilometers maken, lange tijd op de weg en nooit op tijd thuis voor het eten, daar was ik eigenlijk mee opgegroeid. Ik installeerde toen software en gaf trainingen. Ook in andere delen van het land. Toen ik merkte dat de software waarmee ik op pad ging niet zo goed functioneerde, ben ik gaan kijken bij de mensen die deze software gingen testen. Dat leek me wel wat en uiteindelijk ben ik daar het testvak ingerold.”

Mooie opdrachten
In 2010 stapte Norbert over naar een consultancybedrijf, waarvoor hij moest werken in Amersfoort, opnieuw zo’n uur rijden vanuit Hengelo. “Vrienden van me gingen in de regio werken en ik ging kennis ophalen en werkervaring opdoen in andere delen van het land, zo voelde dat toen.” In Amersfoort werkte hij onder andere aan het verbeteren van de software voor de OV chipkaart, een product waar destijds veel over gepubliceerd werd. Ook werkte hij aan een opdracht om een landelijk intranet op te zetten voor de politie die destijds in een reorganisatie zat. “Hele mooie opdrachten waren dat.”

De Hengeloër ging vol voor zijn carrière en deed wat hij zelf en zijn omgeving nooit hadden verwacht: hij verhuisde voor zijn werk naar Veenendaal. “In het weekend en op dinsdag, was ik nog steeds altijd in Twente trouwens, want ik voetbalde daar en ik ging altijd met vrienden naar FC Twente kijken.” Zo draaide in Veenendaal alles om zijn baan en besteedde hij zijn vrije tijd altijd in Twente. Daardoor zat ik voor mijn gevoel altijd in een enorme spagaat. Ik wilde ‘beide werelden‘ blijven combineren. Dat ging gigantisch mis: mijn relatie van toen ging voorbij en ik zat alleen aan de andere kant van het land.”

Ieder voor zich
Zijn manager, Hans Ruesink, kende hem goed en na een gesprek met hem besloot Norbert terug te verhuizen naar Hengelo. “Hij zei: in Twente is Noaberschap, daar maken mensen zich druk om elkaar en is het niet ‘ieder voor zich’. En dat klopt. Toen ik terugverhuisde werkte ik nog steeds in het westen, ik reed iedere dag op en neer, maar ik woonde gelukkig weer gewoon hier.”

Hij ontmoette zijn huidige vriendin Marit, het leven met haar maakte dat de vele kilometers maken Norbert tegen ging staan. Uiteindelijk ging Norbert bij CloseSure Oost in Hengelo werken en vielen alle puzzelstukjes voor hem op zijn plaats. Hij werkt nu vanuit CloseSure voor Thales. “Dit is echt ultiem: én vader zijn én dichtbij werken.” Door alle kennis die hij in het hele land had opgedaan, kon hij een interessante positie aannemen bij zijn huidige werkgever. “Het is fijn werken hier: ik kan echt mijn visie op het testen kwijt. De sfeer is hier warm en persoonlijk. En verder kun je jezelf heel goed ontwikkelen, daar is echt ruimte voor.”

Kennis delen

Omdat hij meer Software Testers uit Twente de mogelijkheden voor werken in Twente wil laten zien, is hij vanuit CloseSure de Meetup ‘Testing Twente’ gestart, een platform waar testers zich verenigen.
Norbert is nog lang niet klaar bij zijn werkgever en heeft nog ook nog een missie: zijn kennis delen en anderen enthousiast maken over het testvak. “Ik heb Bedrijfskundige Informatica gestudeerd aan het Saxion. Ik zou daar graag eens een gastles geven over mijn vak om studenten te enthousiasmeren: testen is onderdeel van softwareontwikkeling, maar wordt tijdens de opleiding en in veel bedrijven vaak onvoldoende belicht.

SOCIAL MEDIA

NEEM CONTACT MET ONS OP

  CloseSure Noord BV
  de Vos van Steenwijklaan 75
  7902 NP Hoogeveen
  +31 (0)88 383 01 20

  CloseSure Utrecht BV
  Landjuweel 5A-5B
  3905 PE  Veenendaal
  +31 (0)88 383 01 10

  CloseSure West BV
  Europalaan 16
  2408 BG  Alphen a/d Rijn 
  +31 (0)88 383 01 50

  CloseSure Oost BV
  Hazenweg 84
  7556 BM  Hengelo
  +31 (0)88 383 01 00

  CloseSure Zuid BV
  Noord Brabantlaan 265
  5652 LD  Eindhoven
  +31 (0)88 383 01 40

  CloseSure Services BV
  Hazenweg 84
  7556 BM Hengelo
  +31 (0)88 383 01 60

  (c) Copyright 2017-2021 CloseSure Nederland B.V. - Privacyverklaring

  SHARE THIS!