Weg bij het oude, welkom bij het nieuwe!

Twee jaar geleden zijn wij met veel zin en enthousiasme gestart met CloseSure Utrecht. Een stap om onze eigen route te volgen en niet volgens gebaande paden een consultancy bedrijf te runnen. Een poging wagen om een superleuk bedrijf te bouwen en te behouden waarin een ieder echt gelijke kansen heeft. Met veel goede zin dus en ook met een plan, met een fundering, uit ervaring maar ook uit lef! Agile!

Agile werken wordt toegepast in ontwikkeltrajecten, wij hebben het ook geïmplementeerd in ons consultancy bedrijf. Weg bij het oude, welkom bij het nieuwe!

Het Scrumbord speelt letterlijk en figuurlijk een centrale rol in ons bedrijf. Het staat fysiek midden in ons kantoor aan de Landjuweel en we gebruiken het in al onze activiteiten. Onze Maand Meet Up wordt voor het bord gehouden, geen beamer, geen sheets, niet de bekende “one man show”. Met elkaar voor het bord, taken bespreken en de voortgang delen. De backlog wordt gevuld en de taken worden proactief opgepakt als ze voldoende punten krijgen.

Om onze competenties en vaardigheden te versterken en actueel te houden werken we aan de hand van het V4 model: vakinhoud, vaardigheden, vast en variabel. In ons kennisintensieve vakgebied is vakinhoudelijke kennis en de daarbij horende certificering belangrijk. Zonder sta je binnen no-time aan de kant. Vast zijn de dingen die moeten, de certificeringen. Variabel zijn de dingen die leuk zijn, die verpakken we in “Willie Wortel sessies”. Het is leuk en je wordt er ook nog slimmer van, bijvoorbeeld een topic als Blockchain.

In onze league’s zitten groepen gelijkgestemden. Zij pakken een topic bij kop en kont en diepen het uit, delen de kennis en hun mening zodat we het kunnen gebruiken in onze opdrachten. Deze league’s werken met een scrumbord. De backlog wordt gevuld met punten waarin de deelnemers interesse hebben. De hoogst scorende worden opgepakt en iedere deelnemer heeft een gelijk aandeel. Niet de traditionele rolverdeling met één trekker die alles doet en de rest die als toehoorder en zaalvulling dient, maar samen!

Onze eigen voortgang en prestaties meten we aan de hand van ons persoonlijke scrumbord. Je maakt een afspraak met jezelf en vermeldt in de backlog o.a. aan welke punten je in de komende periode wilt werken, waarop jij je wilt verbeteren en welke certificeringen je wilt halen. Tijdens het evaluatiemoment presenteer je je resultaten, jij bent het die jouw eigen prestaties verkoopt.

Het traditionele model waarbij de manager en de consultant in een bepaalde rolverdeling acteren hebben wij niet omarmt. We hebben een parallel getrokken met DevOps, de beweging waarbij partijen worden samengevoegd om tot betere resultaten te komen. ManCon is onze manier. Manager en consultant werken samen, hebben overleg en inspraak. Daar zit een groot component in dat zakelijke empathie heet. Van elkaar op de hoogte zijn, van zowel de zakelijke als de privé-omstandigheden. Niets gebeurt om niets!

En omdat niets om niets gebeurt, hebben wij het bedrijf ingericht zoals beschreven, ook gebaseerd op Darwin die overtuigd was van het feit dat niet de sterkste of de meest intelligente overleeft maar degene die zich het beste aanpast aan de verandering!

CloseSure Hans Ruesink CloseSure Utrecht

Hans Ruesink:
Directeur CloseSure Utrecht

 

 

SOCIAL MEDIA

NEEM CONTACT MET ONS OP

  CloseSure Noord BV
  de Vos van Steenwijklaan 75
  7902 NP Hoogeveen
  +31 (0)88 383 01 20

  CloseSure Utrecht BV
  Landjuweel 5A-5B
  3905 PE  Veenendaal
  +31 (0)88 383 01 10

  CloseSure West BV
  Europalaan 16
  2408 BG  Alphen a/d Rijn 
  +31 (0)88 383 01 50

  CloseSure Oost BV
  Hazenweg 84
  7556 BM  Hengelo
  +31 (0)88 383 01 00

  CloseSure Zuid BV
  De Run 4312
  5503 LN  Veldhoven
  +31 (0)88 383 01 40

  CloseSure Services BV
  Hazenweg 84
  7556 BM Hengelo
  +31 (0)88 383 01 60

  (c) Copyright 2017-2022 CloseSure Nederland B.V.

  SHARE THIS!